SONGDALEN: Klokken 04.59 i natt gikk alarmen hos Konkurssalget i Songdalen.

— Jeg og en annen ansatt får sms-varsling i det øyeblikket alarmen går i butikken. Jeg varslet derfor politiet og satte meg i bilen for å kjøre til lokalene selv også, forteller daglig leder ved Konkurssalget, Benjamin Mykjåland , til fvn.no.

Da han og politiet kom til stede kunne man konstaterer at det hadde vært et innbrudd.

— Det var blitt stjålet blant annet en del klokkereimer, og i tillegg hadde det vært innbrudd i to biler som stod parkert i nærheten. Den ene av bilene var helt utbrent, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bjarne Bakken.

Etter å ha undersøkt stedet kom man frem til at de skyldige nok var borte for lengst, men slik var det ikke.

— I dag morges skulle jeg og noen ansatte rydde butikken etter nattens innbrudd og gjøre klar for dagens salg og da fant vi en yngre mann sovende i et hjørne, forteller Mykjåland.

Men å legge seg til å sove i samme butikk som han hadde gjort innbrudd var ikke gjerningsmannens eneste tabbe. Mannen var ifølge Mykjåland iført vernesko og klær fra butikkens sortiment. I tillegg hadde han en bærepose med stjålne varer ved siden av seg. Politiet ble derfor kontaktet på nytt.

— Klokken 08.50 ble vi oppringt fra noen ansatte ved butikken som kunne opplyse om at de hadde funnet innbruddstyven sovende i lagerlokalene. Vi reiste derfor ut å pågrep personen, opplyser operasjonsleder.

Men Benjamin Mykjåland tror ikke den sovende innbruddstyvene stod bak det hele alene.

— Mest sannsynlig har de vært to stykker. Den ene kom seg nok ut, mens den andre var for full til å klare å komme seg ut av lokalene. Det er nemlig en del varer som er borte, sier han.

Han har ikke helt oversikt over verdiene på varene som mangler.

— Men dersom jeg må gjette er det nok snakk om verdier mellom 10.000 – 15.000, mener han.

På tross av ekstraarbeidet som innbruddet fører til klarer Mykjåland å se komisk på situasjonen.

— Det hele er jo ganske latterlig, sier han.