KRISTIANSAND/OSLO: I går fikk de ansatte i NOKAS Kristiansand beskjed fra konsernledelsen om at tellesentralen legges ned.

— Vi har kommet til den konklusjonen at det er mye penger å spare på å telle pengene fra Sørlandet i Larvik i stedet for i Kristiansand, og at en bil heller kjører frem og tilbake mellom byene, forteller konserndirektør Peter Wesenberg.

- Ikke hyggelig for de ansatte

NOKAS Kristiansand har 20 ansatte. Ti stillinger tilknyttet tellesentralen forsvinner, mens verditransporten opprettholdes.

— Dette er ikke noe hyggelig for de ansatte. Men de ansatte får tilbud om å pendle til Larvik eller jobbe i andre deler av konsernet lokalt. Hvis de ikke ønsker noen av disse løsningene får de tilbud om å delta i et strukturert opplegg for å finne seg ny jobb.

Wesenberg sier at to av de ti ansatte går av med AFP, noe som fører til at det kun er åtte av de ansatte som mister jobbene sine på tellesentralen.

Får ikke konsekvenser for kundene

Nedleggelsen av tellesentralen i Kristiansand vil ikke få noen konsekvenser for kundene på Sørlandet, fordi verditransporten til og fra kunder vil foregå som i dag, ifølge Wesenberg.

Også NOKAS sin tellesentral på Lillehammer avvikles, og aktiviteten flyttes til NOKAS Oslo.