FLEKKEFJORD: Et vogntog og en personbil frontkolliderte på E 39 i nærheten av Statoil-stasjonen ved Lundevatnet på Sira mandag ettermiddag. Det var tre personer i den ungarskregistrerte personbilen. En av dem, en 19 år gammel mann fra Ungarn, omkom i ulykken.

– En ung mann døde på stedet, opplyser operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder-politiet overfor Aftenbladet.no.

To alvorlig skadet Skadeomfanget for de to andre personene i personbilen er foreløpig ukjent, men politiet karakteriserer skadene som alvorlige. Disse ble fraktet i luftambulanse til Stavanger Universitetssjukehus (SUS) for behandling.

Sjåføren av det litauiskregistrerte vogntoget slapp unna med mindre skader. Vedkommende ble fraktet til Sørlandet sykehus' avdeling i Flekkefjord.

Det er 80-sone på ulykkesstedet.

Politiet sent ute Vitner på stedet reagerte på at politiet brukte lang tid på å nå fram til ulykkesstedet. Operasjonsleder Andersen opplyser at de bare har en patruljebil i hele området, og at den var i en ugunstig posisjon i forhold til ulykkesstedet. I tillegg var det en fange i bilen som måtte avleveres først, opplyser Andersen.

– Det tok cirka en time før patruljen fra vårt distrikt kom frem. Men etter pluss/minus en halvtime var det en patrulje fra Egersund på stedet. I tillegg var det en lokal politimann som ikke var på jobb som dumpet oppi ulykken og hjalp til, sier Andersen.

Lange køer Aftenbladets journalist Hans E. H. Jacobsen var fjerde bil i køen bak vogntoget som frontkolliderte med personbilen. Jacobsen skaffet seg en foreløpig oversikt og kommuniserte med AMK-sentralen før han sammen med andre bisto med livreddende førstehjelp.

Det dannet seg kilometerlange køer på begge sider av ulykkesstedet. Noen lokalkjente kjørte omvei nordfra via den enveiskjørte gamle vestlandske hovedvei over Tronåsen.

E 39 vil ventelig være sperret i flere timer mellom Statoil-stasjonen på Sira og Tronvik i Lund mens bergningsarbeidet pågår.

Ulykken fant sted ved 15.30-tiden mandag ettermiddag.