— Jeg trøster meg med at det jo kunne gått verre, jeg kunne brekt foten, smiler 59-åringen.

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

Nå er «bare» akillessenen revnet, som er alvorlig nok. Det blir en sommer med gips og krykker for prosten.

Det var onsdag han hadde møte med menighetsrådet og staben for kirken i Søgne. Etterpå skulle de spille fotball. Haraldstad som spiss og tidvis keeper for menighetsrådet.

Skulle ta med ro

— I forkant var vi enige om å ta det med ro nettopp for å hindre skader. Vi har jo alle hørt hvordan det kan gå i bedriftsfotballen, det ville vi unngå, humrer han.

Denne pilen har kirurgen tegnet for å være helt sikker på at riktig fot blir operert på Haraldstad... Foto: Jarle R. Martinsen

Men allerede noen minutter ut i kampen skallet to av damene sammen slik at den ene måtte til legevakta for å sy seks sting.Kampen fortsatte, og det gikk greit.

— Det var ikke lenge igjen da mitt uhell skjedde, forteller han.

Hørte smell

Prosten kan ikke skylde på noen andre, for dette klarte han selv. Han skulle stoppe og tverrvende, da hørte han et smell og akillessenen var nesten røket helt av.

Først trodde jeg ikke det var så alvorlig

— Først trodde jeg ikke det var så alvorlig, men en av damene som er sykepleier skjønte det var skade i akillesen, sier Haraldstad.

Så når Fædrelandsvennen er på Sørlandets sykehus i Kristiansand ligger han og venter på operasjon. Kirurgen har tegnet en pil på venstrebeinet for å være sikker på at rett fot blir operert.

Paris-tur avlyst

Uhellet er kjedelig for ham, for dette betyr at en rekke planer, blant annet en Paris-tur i sommer, går fløyten. Han, som alltid har trent mye, må også ta slikt med ro. Men han trøster seg med at han fortsatt kan fiske i jolla si.

Og kampen? Jo, den endte 3-2 til staben over menighetsrådet!