Fra Brennåsen og mot Nodeland gjelder det samme. Du må først flette deg inn i E 39-trafikken før du kan legge deg tilbake i feltet inn mot Nodeland. Foto: Kjetil Nygaard

Det er to skraverte sperrefelt på E 39 rett øst for rundkjøringa i Brennåsen. Disse gjør at bilister som skal til og fra Nodeland må flettes inn i E 39-trafikken.

— Vi fikk en del henvendelser om hvor dumt dette var. Men årsaken til disse to feltene er at vi vil unngå blindsoneproblematikk for store kjøretøy og mindre biler, sier avdelingsdirektør Johan Mjaaland i Statens vegvesen avdeling Vest-Agder.

Redd farlige situasjoner

Han forklarer at de aller fleste tunge kjøretøy følger E 39 hele veien.

— Vi vil ha en fletting for de som kommer ut på europaveien. Det kan ha en negativ effekt for trafikkavviklinga, men ser ut til å fungere bra på Brennåsen, sier Mjaaland.

Han sier at veivesenet var redd for farlige situasjoner inn mot rundkjøringa da folk kunne legge seg fritt fram og tilbake i feltene.

— Nå får vi bilene inn i riktig felt på en trafikksikker måte, og unngår hele blindsoneproblematikken når tunge kjøretøy skal legge seg over til høyre, forklarer han.

Forskjellige farger

Ett av sperrefeltene er gule, mens det andre er hvitt.

Etter litt betenkningstid kommer kristiansanderen med en vettug forklaring.

— Vi har gul midtlinje og hvite sidelinjer. Det hvite sperrefeltet ligger mot siden av veien, og det gule inn mot midten, sier Mjaaland.

Hva synes du om sperrefeltene? Si din mening i debattfeltet under.