— Vi jobber nå videre med en løsning som skal ivareta legenes samvittighetsfrihet og pasientenes rettigheter, sa Eriksen under pressekonferansen fredag formiddag.

Eriksen kunne ikke svare på hvordan denne løsningen blir.

— Det er ikke sikkert at det blir en blåkopi av forslaget som har vært ute på høring. Vi er i gang med å finne løsninger i samarbeid med statsråden og legeforeningen, sa Eriksen.

Ifølge Eriksen vil et nytt forslag trolig ikke bli sendt ut på ny høring.— Jeg tror innspillene som er kommet gir oss det grunnlaget vi trenger, sier Eriksen.

Torsdag kveld uttalte partileder Knut Arild Hareide at han åpner for å droppe forslaget om reservasjonsrett for leger. Uttalelsen kom etter at en rekke kommuner og flere fylkeslag i legeforeningen hadde uttalt seg negativt til forslaget. Fredag annonserte helseminister Bent Høie (H) at saken blir droppet. Avgjørelsen kom flere dager før høringen var avsluttet.

— KrF skulle ha landstyremøte denne helga. Dette var noe av årsaken til at dette kom ut i det offentlige rom nå, sa Eriksen på pressekonferansen.

Pressekonferansen ble holdt i stedet for partileder Knut Arild Hareides tale til landsmøtet i KrF. Talen ble avlyst av private årsaker.