Høsten 2013 kjøpte kvinnen en leilighet i Froland for 2,3 millioner kroner. Boligen hadde en prisantydning på 2.190.000 kroner.

Under budrunden høynet kvinnen budet sitt flere ganger, i konkurranse med en annen interessent. Etter hvert opplyste megleren at den andre budgiveren hadde lagt inn et forbehold om at han fikk solgt sitt gamle hus og ble godtatt som lånetaker i Husbanken.

Trakk seg fra kjøpet

Da kvinnen fikk tilslaget ga hun megleren beskjed om at hun reagerte sterkt på at hun ikke hadde fått beskjed om dette. Hun trakk seg fra kjøpet, men måtte ut med 100.000 kroner i erstatning til selgeren av huset.

Etterpå klaget kvinnen til Reklamasjonsnemnda for Eiendomsmeglingstjenester, som konkluderte med at megleren hadde brutt god meglerskikk. Kvinnen stevnet da Meglerhuset Arendal og meglerhusets forsikringsselskap inn for Aust-Agder tingrett. Retten har nå konkludert med at megleren og forsikringsselskapet må betale kvinnen 125.000 kroner i erstatning.

— Brøt profesjonsansvaret

Retten ser det som usannsynlig at kvinnen ville ha lagt inn et bud på 2,3 millioner dersom hun hadde kjent til konkurrentens forbehold. Retten kom fram til at budrunden foregikk på gale premisser og at megleren brøt sitt profesjonsansvar ved ikke å opplyse om forbeholdet på et tidligere tidspunkt.

Meglerhuset og forsikringsselskapet må også betale for kvinnens saksomkostninger, som beløp seg til 33.400 kroner.