Fylkeslege Ann Sofie Syvertsen i Aust-Agder stiller seg 100 prosent bak konklusjonene i tilsynsrapporten. Foto: Erling Slyngstad Hægeland

— Jeg tar sterk avstandfra beskyldninger om inhabilitet og ser ikke noe grunnlag overhodet for å påstå at fylkeslege Geir Stangeland eller assisterende fylkeslege Aud Garmann Askevold er inhabile, sier Olsen.

Tilsynsrapporten fra fylkesmennene i agderfylkene konkluderer med at tilbudet til syke nyfødte i Arendal er uforsvarlig.

de Ruiter mistenker Stangeland og Askevold for å ikke kunne «skille snørr og barter» fordi de begge har jobbet ved sykehuset i Kristiansand.

Olsen påpeker at Stangeland også har jobbet i Arendal.

Grov beskyldning

— de Ruiter mistenker dette for å være et bestillingsverk?

— Ordet bestillingsverk må anses som en svært grov beskyldning. Det som foreligger er et normalt tilsyn, utført i fellesskap av de to fylkeslegene i de to fylkesmannsembedene, sier Olsen.

Hun legger til at de som står bak rapporten er svært kompetente og faglig dyktige.

— Hvorfor tror du de Ruiter gjør dette?

— Det vil jeg ikke spekulere i, sier Olsen.

Hun ønsker heller ikke å kommentere de Ruiter og Ingebjørg Godskesens trusler om å splitte Sørlandsbenken. Men hun sier:

— Det er høyst uvanlig å se et slikt lokalpolitisk engasjement i sykehusvirksomheten.

Faglig sterk

Fylkeslege Ann Sofie Syvertsen i Aust-Agder stiller seg 100 prosent bak konklusjonene i tilsynsrapporten.

— Jeg har vært fullt informert om hele prosessen og hvilke funn som er gjort. Det er en faglig sterk rapport og handler om et fåtall barn av de aller svakeste som har behov for best tilgjengelig behandling. Det er beklagelig at dette trekkes mye lenger og at agendaen til fylkeslegene trekkes i tvil, sier Syvertsen.

Hun sier også at organiseringen av tilsynet har fulgt retningslinjene som eksisterer for dette.