Dette er den siste ulven som ble skutt på Sørlandet. Den ble tatt av skadefellingslaget i Aust-Agder i Iveland 3. februar. Det var en hannulv på 42 kilo som på få dager hadde drept en rekke elg. Foto: Skadefellingslaget

— Vi hadde noen jegere ute lørdag. De fant den ikke. Nå aner vi ikke hvor den er, men den skal være observert i Marnardal, sier Kjell Magne Larsen, leder for Skadefellingslaget i Vest-Agder.

Larsen sier mye tyder på at ulven er på vei østover, og at den kanskje er på vei inn i Aust-Agder. Da må ny fellingstillatelse på plass fra fylkesmann Øystein Djupedal. Fellingstillatelsen som ble gitt i helga, gjelder kun Vest-Agder.

Avventer

— Vi avventer nye funn eller nye observasjoner. Fellingstillatelsen gjelder i 14 dager, og vi er klare vi. Skadefellingslaget har offentlig oppnevnte jegere i alle kommuner, sier Larsen.

Det var fredag kveld Statens Naturoppsyn fikk melding om at en ulv hadde angrepet en saueflokk i Lindesnes. Tre lam var drept, en sau var jaget på vannet.

Alle hadde bitt over rygg og avlivningsbitt i hals, som er typisk for ulv.

Vegårshei

Forrige lørdag ble det filmet en ulv i Vegårshei i Aust-Agder. Om Lindesnes-ulven er den samme som fra Vegårshei i forrige uke, er uavklart.

Høyst sannsynlig er det en enslig hannulv som strefier rundt. Ulv kan bevege seg over store avstander på relativt kort tid.

Ser du ulv eller finner dyr som kan være tatt av ulv, ønsker Statens Naturoppsyn å få melding.