— Vi har hatt et sterkere fokus på å holde orden i sentrum, som er ressurskrevende, men som gir lettere saker å oppklare, sier lensmann John Tomas Homme til Fædrelandsvennen.

Men dersom lensmannskontoret i Vennesla regner bort narkotikasakene, ligger de likevel over snittet i landsdelen med 42,3 prosent oppklaring. Agderpolitiet sett under ett oppklarte i fjor 31,2 prosent av alle forbrytelser, med unntak av de narkotikarelaterte.

Homme var invitert til plan- og økonomiutvalget (formannskapet) tirsdag på bakgrunn av skriverier i lokalavisen om høyere aktivitet av åpenlys narkotikaomsetning i Vennesla sentrum under fjorårets siste måneder.

— Det har vært noen litt slitne folk i bygda som har laget en del bråk – og da har vi gått inn og løst sakene. Vi har hatt sterkere fokus på dette, sa Homme.

Han fortalte politikerne at det er roligere nå enn det var, men at det også kan være årstiden og tilfeldigheter som spiller inn.

— Når tre, fire stykk av disse ikke er her så hjelper det stort. Men vi holder jevnt trykk, og butikkeierne må være flinke til å anmelde dersom hendelser oppstår, sa han.

Politiet så også en økning i antall saker i fjor. Antall forbrytelser steg fra 698 til 791, og narkotikasaker fra 87 til 108.