Den tidligere campingplassen på Furuholmen ble for flere år siden erstattet med en ny idyll for feriegjester. Foto: Roar Greipsland
Mor og datter, Linda Warmbrodt og Nina Warmbrodt Rygnestad, drar i gang nytt liv i lokalet på Furuholmen. Foto: Roar Greipsland
Lussi og Magnus Engervik bygdei sin tid opp campingplassen og fiskematfabrikken på Furuholmen. Foto: Ukjent

Bare periodevis har det vært liv i den gamle kiosken på Furuholmen etter at campingdriften ble lagt ned for sju-åtte år siden. Den gang da turistene lå i telt eller campingvogner, og tuslet bort til kiosken så fort morrasøvnen var gnidd ut av øyekroken og ferskt brød måtte på plass på campingbordet.

Fiskekaker

Oftest ble det noen varme fiskekaker i samme slengen, fra nabobygget som fortsatt huser Engerviks fiskefabrikk. Eller for båtfolket som ens ærend tøffet inn til Furuholmen for å bunkre drivstoff, og selvsagt var innom kiosken for en pose varme fiskekaker i samme slengen.

— Vi var ofte på sjøen i min barndom, og minnene om kiosken på Furuholmen sitter der. Det var jo høydepunktet å komme innom her, sier Nina Warmbrodt Rygnestad. Nylig fikk hun sjansen til å åpne gamlekiosken på Furuholmen, og lot seg ikke be to ganger. Sammen med mor Linda er hun innstilt på å ta et tak for å skape trivsel på holmen.

Ble etterlyst

— Mange av hytteturistene her på Furuholmen har etterlyst en storkiosk, men vi håper selvsagt at langt flere vil komme innom, sier Nina.

— Det er jo ingen butikker mellom Vigeland og Spangereid, så håpet er jo at en og annen fastboende også stanser opp, legger hun til. Litt mer enn en standard kiosk med helt ordinært vareutvalg skal det også bli. Fiskekakene er tilbake igjen.

— Og det er slettes ikke mange kiosker som kan skilte med hjemmebakte brød og kaker, smiler Nina lurt.