Hendelsen skjedde i juni i fjor, da barnevernslederen gikk fra jobb og var på vei mot bilen sin. Tiltalte hoppet ut av en bil i fart, kom mot henne, mens hun viftet med armene og brølte: «Jeg kunne faen meg drept deg». Den berusede kvinnen rettet også et spark mot barnevernslederen. Men hun ble dradd vekk av en venninne, og traff ikke

I retten forklarte moren (45) at hun kontaktet barnevernslederen fordi hun var fortvilet over forhold knyttet til omsorgsovertakelsen av sønnen. Hun nektet imidlertid straffskyld, og nektet for å ha kommet med den nevnte trusselen. Retten tror likevel fullt og helt på barnevernslederen.

«Tiltaltes utsagn må forstås slik at hun henledet fornærmedes oppmerksomhet på at hun ikke var fremmed for tanken om å ta livet hennes», skriver retten.

De slår fast at ansatte i barnevernstjenesten har en utsatt posisjon, og at det er nødvendig med en streng reaksjon for å vise at samfunnet ikke aksepterer denne type atferd.

45-åringen dømmes til fengsel i 36 dager og må betale en bot på 14.000 kroner. Kvinnen er også dømt for bruk av hasj og for å ha lånt bort bilen sin til en beruset person uten førerkort.

Barnevernslederen ønsker ikke å kommentere dommen til Fædrelandsvennen.