Det var natt til 29. mars i fjor at mannen ble brakt inn på Sørlandet sykehus i Arendal. Han var betydelig ruset, og var i tillegg til en alkoholpromille på solide 2,9 påvirket av amfetamin og metamfetamin. På pasientrommet beskyldte han først en kvinnelig sykepleier for å ha stjålet nøklene og lommeboken sin. Etter at nøklene kom til rette, ble han sint fordi han på grunn av en mulig hodeskade ble nektet mat. Han fortalte sykepleieren at han hadde drevet med kickboksing, og at han ville slå inn ansiktet hennes.

Drapstrussel

Etter at sykepleieren hadde forlatt pasientrommet for å tilkalle en vekter, kom en kollega av henne inn for å se til pasienten. Hun ble beskyldt for å ha stjålet nøklene og mobiltelefonen. Pasienten løp mot henne og løftet knytteneven opp mot ansiktet hennes. Deretter truet han både med å slå og drepe sykepleieren. Hun klarte å komme seg ut av rommet, og en vekter fikk deretter kontroll på den aggressive pasienten.

Tøff oppvekst

Det var helt spesielle grunner til at Aust-Agder tingrett lot 43-åringen slippe med 36 dagers samfunnsstraff. Han er nemlig også tidligere dømt for trusler, men retten tok hensyn til at han lider av posttraumatisk stresslidelse blant annet på grunn av en vanskelig barndom.