Flekkefjæringen var i Kristiansand tingrett nylig, og erkjente her alle forholdene som var omtalt i tiltalen. Dette, i kombinasjon med hans unge alder, gjorde at retten landet på en mild dom.

Stjal og ranet

I løpet av natt til 5. januar i år stjal unggutten en gassmaske og en gasspistol fra en kamerat. Turen gikk så til Tresse.

— Iført gassmaske, truet han en kvinne ved at han rettet en pistol mot henne og uttalte 'penger, penger' e.l. Han fikk noen russiske sedler. Han uttalte på nytt 'penger, penger' e.l. mens han fortsatt rettet våpenet mot henne, står det i dommen.

— Jeg hørte noen bak meg, snudde meg og så en maskert person som rettet en pistol mot mageregionen min. Jeg ble svært skremt og fryktet for mitt liv, sa hun i retten.

Måtte i møte

På ransofferets initiativ har hun og tiltalte møttes i Konfliktrådet. Her har 16-åringen beklaget alt, noe som gjør at offeret mener hun kan gå videre i livet sitt.

— Straffen er åtte måneder, med en prøvetid på to år, lyder dommen.

Vilkåret er at han gjennomfører megling i Konfliktrådet og oppfyller eventuelle avtaler som settes av Oppfølgingsteamet.