— Jeg kan ikke huske å ha vært borti noe lignende, selv om tyveri av verdisaker fra garderober er relativt vanlig, sier Steinar Haugnes, politibetjent ved Grimstad politistasjon, til Fædrelandsvennen.

Det var torsdag morgen at morgenbadere i Grimstad svømmehall opplevde alle svømmeres største skrekk. Klærne var borte, og de ble stående igjen i badetøyet.

Fire mistet tøyet

— Det er fire stykker som er utsatt for grovt tyveri fra garderoben i svømmehallen. Tøyet var ikke låst inn i skap, men verdisakene skal ha vært låst inn. Så det var kun tøy som ble borte, sier han Haugnes.

Han opplyser at det frekke tyveriet ble gjennomført mellom 06.30 og 07.00, da morgenbaderne befant seg i bassenget. Totalt var det 5-6 stykker, men kun fire av dem ble frastjålet klærne.

- De var der før vanlig åpningstid?

— Dette er folk som nok har en egen avtale, og egen nøkkel. Så kan det være i den forbindelse at noen har glemt å låse døra bak seg. Det er ingen tegn til innbrudd på stedet, sier politibetjenten.

Dermed er det ingen vitneobservasjoner som kan bidra til å knekke den spesielle tyverisaken.

- Men hvis noen har sett noen i litt for små eller litt for store klær i det området på den tiden, det kan ikke være mange ute da, så hadde det vært interessant for oss å høre om det.

Anmeldt

Haugnes sier at politiet har mottatt en anmeldelse på tyveriet.

- Etterforsker dere saken?

— Vi vet hva som er stjålet, og tar med oss det når vi er ute i patrulje, sier han.

Politiet sendte en patrulje til stedet da tyveriet ble kjent torsdag morgen, for å bistå morgenbaderne.

— Det gikk nok noen telefoner hjem for å få tak i bukser og underbukser, sier Haugnes.