— Min beste posisjon er sentralt på midten, sier Ajer.

17-åringen fra Rælingen har ikke fått det helt til å stemme på banen de siste kampene. I oppgjøret mot Sarpsborg leverte han kanskje sin svakeste kamp i Start-drakta da det ble 3- 1-tap på bortebane.

— Jeg hadde mageproblemer da og skulle aldri ha spilt kampen. Nå er det borte. Jeg har trent voldsomt hardt den siste tiden, og formen begynner å komme tilbake, sier Ajer.

Kristoffer Ajer fortsetter på midtbanen mot Vålerenga.

Det kan se ut som om Bård Borgersen ikke gjør noen endringer på laget som spilte 0— 0 mot Lillestrøm til oppgjøret mot Vålerenga fredag. Det vil si Ajer og Henrik Breimyr sammen på midtbanen.

— Det fungerte bra sist. Vi dekket mye rom og fikk til en fin kjemi, sier Ajer, som mener det er positivt at det samme mannskapet trolig får tillit igjen.

— Jeg tror nok det er lurt å drille så mye som mulig inn en startellever. Det har vært for mange utskiftninger som skaper usikkerhet, spesielt bakerst, sier Ajer.

Åtte scoringer

Stortalentet, som er Starts toppscorer, har kanskje spilt sine beste kamper som hengende spiss denne sesongen. Der har det også blitt fem mål, mot tre scoringer som sentral midtbanespiller.

— Man kan ikke forvente at jeg skal hamre inn mål gjennom hele sesongen. Det gikk over all forventning da jeg spilte sammen med Matthias Vilhjalmsson, som alle motstanderspillerne passet på. Da fikk jeg mye rom, sier Ajer, som scoret sitt siste mål i bortekampen mot Tromsø i 16. serierunde.

Kristoffer Ajer jubler for scoring - en av sine åtte denne sesongen - sammen med Espen Børufsen i kampen mot Tromsø tidligere i sesongen. Foto: NTB Scanpix

Sentralt på midtbanen er arbeidsoppgavene også annerledes.

— Nå som jeg spiller litt dypere på banen, er ikke målsetningen å score mål hver gang, men kanskje å ha en balanse i laget, slik at vi ikke slipper inn mye mål, sier han.

- Det ligger i hodet

Bård Borgersen beskriver Ajer som en viktig spiller for Start.

— Han er en veldig bidragsyter til det som skjer på feltet, og ikke minst i forhold til treningskultur og energi, sier Borgersen.

At Ajer er nede i en liten bølgedal nå, tror Borgersen handler om det mentale.

— Det ligger i hodet. Det er bare å skru på, så er Ajer der igjen. Han er ikke i en annen form enn han var for to eller tre uker siden, sier Borgersen.

Bård Borgersen ser på Ajer som en sentral midtbanespiller.

I sesongavslutningen vil treneren bruke Ajer sentralt på midten.

— Man skal aldri si aldri, men jeg har ikke vært inne på tanken om å sette ham på topp, sier Borgersen.

Ajer var kanskje den beste Start-spilleren under onsdagens formasjonsøkt på Sparebanken Sør Arena. 17-åringen styrte spillet på det antatt beste laget og kom med mange gode initiativ fremover på banen.

— Ajer er frisk, og i likhet med veldig mange, er han i klar, klar utvikling, sier Borgersen.

Sansynlig lagoppstilling mot Vålerenga (4- 4- 1- 1): Håkon Opdal - Gudmundur Kristjansson, Michael Christensen, Jørgen Hammer, Rolf Daniel Vikstøl - Espen Hoff, Kristoffer Ajer, Henrik Breimyr, Espen Børufsen - Mathias Rasmussen - Mads Stokkelien.