Bag- og sekkforbud i Boston Marathon

Boston, Massachusetts (NTB-AFP): Arrangøren av Boston Marathon har strammet inn sikkerheten etter at et bombeangrep rystet fjorårets utgave av løpet.

Publisert Publisert
  • NTB

I april i fjor eksploderte to bomber som var gjemt i ryggsekker nær målstreken. Tre personer døde og over 250 andre ble skadd som følge av angrepet.

Sikkerheten ved flere andre maratonløp rundt om i verden ble styrket utover i 2013. Og i årets Boston Marathon blir det innført forbud mot sekker og bager, også for løperne, opplyste arrangøren onsdag.

— Bager vil ikke være tillat i visse områder ved eller i nærheten av starten i Hopkinton, ved eller i nærheten av målstreken i Boston eller langs løypa.

— Med økt størrelse på feltet og for alles sikkerhet vil vi sammen med offentlige sikkerhetsmyndigheter jobbe for å sikre at vi bevarer løpsopplevelsen som gjør Boston Marathon til et ikon i sportsverdenen, het det i uttalelsen fra Boston Athletic Association (BAA).

Årets løp arrangeres 21. april. Blant andre forbudte ting blir glassflasker, flasker med mer enn én liter væske, vester med lommer, store kostymer og ansiktstildekking. (©NTB)

Publisert