OSLO: Tirsdag hadde Stortinget sitt siste møte før juleferien, og sendte med det en liten førjulsgave til Universitetet i Agder (UiA) og andre norske universiteter og høgskoler.

I en pressemelding skriver Norunn Tveiten Benestad (H), medlem av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, at Universitetet i Agder får 40 nye studieplasser.

Totalt er 500 nye studieplasser etter budsjettforliket fordelt til universitetene. Også 50 rekrutteringsstillinger ble fordelt ut. Av disse får UiA tre stillinger, i tillegg til at universitetet i regjeringens budsjettfremlegg i oktober ble tildelt fem rekrutteringsstillinger.

– Det er viktig for en landsdel med et omstillingsbehov for store deler av næringslivet vårt. Vårt universitet har en viktig rolle i den sammenheng for å utvikle nødvendig kompetanse i landsdelen. Ikke minst ser vi at det er et stort behov for IKT-kompetanse, ikke bare på Sørlandet, men også i resten av landet, sier Tveiten Benestad i pressemeldingen.

I budsjettforliket ble budsjettet for høyskole- og univeristetssektoren også styrket med 44 millioner kroner. UiA får en ukjent andel av disse millionene.