Den australske skuespilleren ble sjokkert da det kom henne for øret at David Thomson skrev en bok om henne og at det korte telefonintervjuet skulle brukes til en eksplosiv biografi.Kidman hevder at hun ble lurt av forfatteren som sa til henne at han skrev en artikkelserie om flere filmer.

— Nicole har aldri møtt David Thomson. Hun har bare snakket litt med ham på telefon om hvordan hun arbeider som skuespiller og forskjellige filmer. Han er en respektert skribent og hun sa ja til intervjuet bare fordi hun trodde at han skrev en serie filmartikler, sier Kidmans pressetalskvinne Wendy Day.

Biografien, som har tittelen «Nicole Kidman», ble lagt ut for salg i USA i forrige uke og tegner et bilde av skuespilleren som en maktsyk stjernejeger som brukte sitt ti år lange ekteskap med Tom Cruise til å svinge seg opp i Hollywood.

I boka blir det også fremsatt en påstand om at hun er for selvopptatt til å kunne være noen god hustru. Kidman giftet seg med den australske countrysangeren Keith Urban i juni i år.

Thomson går endog så langt at han antyder at Stanley Kubricks film «Eyes Wide Shut» fra 1999 førte til at ekteskapet mellom Cruise og Kidman gikk i stykker fordi filmen var et speilbilde av forholdet deres utenfor lerretet.

Kidman har foreløpig ikke sagt noe om at hun vil gå til noe søksmål mot Thomson, som i sin forrige bok - «The Whole Equation: A History Of Hollywood» - innrømmet at han var svært betatt av henne. (©NTB)