KRISTIANSAND: Kvinnen er nå dømt til 57 timers samfunnsstraff, med 120 dager gjennomføringstid i tillegg til en bot på 5000 kroner, skriver Farsunds Avis.

Den 29 år gamle kvinnen og hennes samboer stjal bilen i Lyngdal sentrum i januar og startet derfra ferden mot Kristiansand. Bilen skal ha stått parkert ulåst med nøklene i tenningen på det aktuelle tidspunktet.

Da duoen nådde Kristiansand reagerte vitner på at bilen kjørte i motsatt kjøreretning midt i sentrum og tipset politiet.

Sterkt beruset

Politiet fattet fort mistanke om at kvinnen var beruset da hun hadde store pupiller og dårlig reaksjonsevne da de pågrep henne. Det ble derfor tatt prøver av kvinnen og de viste en konsentrasjon tilsvarende 15 tabletter rivitrol i blodet hennes. Dette kan sammenlignes med en blodalkohol-konsentrasjon høyere enn 1,5 promille.

På tokt igjen

Det er ikke første gang kvinnen er tatt for biltyveri. I mars stjal kvinnen og samboeren nok en bil i Lyngdal og kjørte til Kristiansand. Denne gangen ble hun tatt for kjøring uten gyldig førerkort.

Retten finner det skjerpende at kvinnen foretok et nytt biltyveri, mens hun var under etterforskning for det første forholdet, skriver Farsunds Avis.