MANDAL: — Jeg er så glad for at jeg får oppleve mandalittenes kjærlighet til oss på denne måten. En dag som dette betyr enormt mye, forklarer Virak Yenn fra Kambodsja.

I et stort partytelt midt på torvet står han sammen med representanter fra Afghanistan, Kosovo, Filippinene, Irak, Somalia, Kambodsja og Thailand.

Han bruker hele sitt brede smil og et fargerikt kroppsspråk når han forklarer gjestene om maten de tilbys.

Spennende mat

— Vi håper at denne dagen skal åpne forståelsen for andre kulturer. Ikke minst for neste generasjon, fortsetter Yenn.

Mandalitten Kristian Myhrhagen lot seg imponere. Både av smaken av et eksotisk måltid, og mangfoldet som ble vist denne lørdagen.

— Et flott tiltak. Dette er kjekke og trivelige folk som i tillegg har god og spennende mat, mener Myhrhagen (78).

Han slo til på en rett fra Kambodsja etter anbefaling fra Yenn.

— Samtidig er jeg veldig overrasket over hvor stort miljø flyktninger og innvandrere representerer her i området, innrømmer Myhrhagen. Før han legger til at en så trivelig dag som denne må bety mye for integreringen av flyktninger i lokalsamfunnet.

Utenfor teltet var ikke mangfoldet mindre. Flotte nasjonaldrakter ble vist fram sammen med kontinuerlige innslag fra scenen utenfor Postgården.

I vår egen nasjonaldrakt gikk Guro Wendelbo bare rundt og smilte.

Overveldet

— Jeg er overveldet av hvor bra dette har vært. Både for lokalbefolkningen og ikke minst flyktningene som har fått vist seg fra sin beste side, oppsummerer hun.

Wendelbo har vært svært delaktig i forberedelsene til lørdagens arrangement, og etterpå var hun storfornøyd.

— Vi har en lang vei å gå, men dette var noen flotte første skritt. Jeg tror Mandal har mye å lære av sine flyktninger. En dag som i dag tror jeg er med på å bryte noen viktige barrierer for å komme seg videre i integreringsarbeidet, fortsetter hun.

Blant kokkene finner vi innehaver av Hydrofoilen i Mandal, Lotfi Douaieb, som selv kom til Mandal som innvandrer fra Tunis for noen år siden.

På høy tid

— Det er på høy tid at noe slikt finner sted i Mandal. Det er jo bare å se på responsen, sier han og kikker ut på folkemengden.

— Det var kø her lenge før vi skulle starte salget. Jeg tror dette arrangementet betyr mye for samholdet mellom flyktningene og lokalbefolkningen, avslutter tunisieren.

— Vi var dessverre utsolgt lenge før stengetid, men vi tar det som et tegn på at dette var noe som virkelig traff, forklarer Guro Wendelbo.