DELTA I DEBATTEN HER.

KRISTIANSAND: — Av og til ligger det vanndammer foran do og vi vet ikke om det er vann eller tiss, sier Martine Høyåsen (10).

Rektor ved Dvergsnes skole i Kristiansand, Anne Lise Gjul, mener det er så mye søl på skolens fellesdoer at guttene må sitte og tisse. Slik blir det debatt av!

I går kveld hadde fvn.no fått inn hele 400 debattinnlegg (se egen sak). Aldri før har så mange engasjert seg i debatter på våre nettsider. Fvn.no satte også besøksrekord med 80.000 treff på saken om gutter som må sitte og tisse.

Til og med svenske Expressen plukket opp saken og søta bror kastet seg engasjert inn i debatten. Den evinnelige diskusjonen om hvorvidt doringen skal ligge nede eller stå oppe, har tydeligvis fått en arvtaker.

— Jeg synes guttene bør sitte på do, sier Celine Mogstad (9).

Hun og skolevenninne Martine liker svært dårlig å bruke skolens fellesdoer.

— Ofte er det masse tiss på lokket, sier Martine.

Rektor Anne Lise Gjul måtte i går forsvare brevet hun sendte ut til elevenes foresatte mandag. Hun hadde en travel dag i går og ble blant annet intervjuet av NRK, Kanal 24 og P4. I tillegg var saken sitert i flerfoldige riksaviser. Fædrelandsvennen lyktes ikke med å få tak i rektoren i går kveld.

Vi snakket med foreldre til noen av elevene på skolen i går. De synes ikke det er noe problem at guttene må sitte og tisse.

Sissel Høyåsen er mor til tvillinger, en av hvert kjønn.

— Hvis det kan bidra til at det ikke blir grisete på fellesdoene, er det helt greit at sønnen min sitter og tisser. Jeg ser overhodet ikke noe feil i det, sier Høyåsen.

Ellen Ingebretsen, mor til to jenter i 4.- og 7. klasse, er enig.

— Døtrene mine holder seg helt til de kommer hjem og orker ikke å gå på do på skolen, sier hun og fortsetter:

— At gutter ikke skal sitte og tisse er noe ordentlig tøys. Det handler bare om fordommer.