KRISTIANSAND: — Det skal liksom være pønk og rock 'n' roll å fraskrive seg ansvar, men den holdningen synes jeg er uintelligent. Det er mer pønk å ta ansvar og stå for noe, sier Nils Olav Drivdal, frontfigur i det aktuelle bandet Evan Seleven.

Like etter å ha markert seg på South by Southwest i Texas, skaper de nå politisk blest ved å stille opp som listekandidater for Miljøpartiet de Grønne. Både vokalist/gitarist Drivdal, trommeslager Dan Korneli og gitarist Daniel Woodhill står på valglisten til høstens kommunevalg.

Som nummer 57 på valglisten skal det en god del til at Nils Olav Drivdal kommer inn i bystyret.

— Jeg kommer aldri til å bli valgt inn. Vi er bare listefyll, sier han.

Men han skal ikke føle seg altfor trygg. Ved forrige kommunevalg følte partinestor Kjell Landmark seg sikker fra 60. plass, men han ble krysset inn av så mange velgere at han endte på tredjeplass. Dermed ble han vararepresentant for et parti som nå har to representanter i bystyret.

— Vi har en offisiell målsetting om å få tre stykker inn i bystyret denne gangen. Når vi setter opp listene prøver vi å få bredest mulig representasjon fra alle miljøer, sier førstekandidat Hans Petter Horve.

Det var andrekandidat Mira Svartnes Thorsen som kom opp med ideen om å sette tre av fire i bandet Evan Seleven opp på listen.

— Vi hadde gruppemøte og i pausen kom jeg på at der, der har vi jo gutta, sier hun.

Også gemalen Jan Kenneth Transeth er på lista, med en 19. plass. Ved siden av å være soloartist og eks-vokalist i In The Woods, driver Transeth plateselskapet Karmakosmetix Records.

— Det er miljøgevinst for eksempel i å selge musikk elektronisk. Tenk på all forurensningen du sparer på platecovere, sier han.

INSPIRERT

Det var Tove Funderud Johannessen som frelste Nils Olav Drival for miljøsaken. Han pleide å vanke en del hos den nå avdøde hedersdamen.

— Det har brent seg fast i minnet det hun sa om at «Det er lang vei fra tanke til handling». Kristiansand er en av byene med mest forurensning i Norge, og som diabetiker har jeg fått kjenne på kroppen hvor viktig det er med sunn økologisk mat, sier Drivdal.

MILJØ i FOKUS

Det siste året har miljøsaken kommet mer og mer i skuddet, også på den internasjonale arenaen. Det var tilnærmet vekkelsesstemning i byen da Al Gore var innom i forrige måned. Derfor håper Miljøpartiet de Grønne på god oppslutning til høstens valg. Meningsmålingen forrige uke ga dem imidlertid null representasjon i bystyret.

— Det tar vi med en klype salt. Vi har ikke drevet noe profilering i det siste, sier førstekandidat Hans Petter Horve.

Med Drivdal og kompani på lista kan han i hvert fall regne med at byens rockepublikum får høre om partiet.