KVINESDAL: Mannen døde momentant av skadene han pådro seg da han landet i betongen på industriområdet ved Fedafjorden. 40-åringen fra Larvik skulle ta seg fra en lift og opp på taket av bygget da han falt ned. Ifølge Arbeidstilsynet var avstanden mellom veggen og liften på 40 centimeter.

— Den måten å entre taket på har de fått klar beskjed om å ikke fortsette med. Det må håndteres på en annen måte, sier overingeniør Odd T. Johannesen i Arbeidstilsynet til fvn.no.

To polititjenestemenn, en krimtekniker og Arbeidstilsynet foretok torsdag undersøkelser på åstedet, der Skanska driver byggearbeider i forbindelse med høyspentkabelen som skal legges mellom Nederland og Feda. I løpet av neste uke vil Johannesen gjøre klar en rapport som skal oversendes politiet, og han vil derfor foreløpig ikke konkludere med noe i saken.

— Så lenge de beveget seg inne på fasadeliften, var dette uproblematisk. Det var rekkverk rundt hele liften. Men i dette tilfellet beveget mannen seg på utsiden av rekkverket.

— Hva burde vært gjort annerledes?

— Det vil jeg ikke kommentere. En slik aktivitet må imidlertid risikovurderes slik at dette gjøres på en forsvarlig måte, sier Johannesen.

40-åringen, som jobbet for et innleid firma, var sammen med en annen person på liften da ulykken skjedde. Foreløpig er ikke vedkommende avhørt.

— Politiet vil avhøre mannen. Da vil vi få vite mer om det konkrete hendelsesforløpet, sier Johannesen.