ARENDAL: 19-åringen var fører av den ene bilen som frontkolliderte. I bilen satt også en 18 år gammel mann. Han ble brakt til Sørlandet sykehus i Arendal med lettere skader.

— Ulykken skjedde da 19-åringen foretok en forbikjøring. Det var rett strekning på ulykkesstedet, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Føreren av den andre bilen, en 47 år gammel mann fra Oslo-distriktet, kom også fra det kraftige sammenstøtet med lettere skader. Han var alene i bilen.

Satt fastklemt

Ulykken skjedde i bunnen av Voiekleivene i Arendal, ikke langt fra grensen til Tvedestrand, i 19-tiden fredag kveld. To av personene ble sittende fastklemt i bilvrakene etter kollisjonen. De måtte skjæres løs av brannvesenet før de kunne kjøres til sykehuset.

En time etter ulykken ble 19-åringen konstatert omkommet.

— Vi har hatt åstedsundersøkelse sammen med biltilsynet for å kartlegge årsaken. En teknisk etterforsker fra politiet har deltatt i undersøkelsen, sier Arnesen.

Bilene vil bli brakt til trafikkstasjonen i Arendal. Biltilsynet vil foreta tekniske undersøkelser av bilene over helgen. En fotoboks som står plassert like ved ulykkesstedet vil trolig også bli sjekket til uken.

Trafikkaos

E 18 var stengt i flere timer etter ulykken. Ifølge øyenvitner stod trafikken stille i flere kilometer i begge retninger før omkjøring ble skiltet. Trafikken ble dirigert om riksvei 410 ved Saltrød. Bilistene som stod i køen østover ble bedt av politiet om å kjøre tilbake til Dalen.

Klokken 21.30 ble et felt åpnet for trafikk mens brannvesenet drev med opprydding i det andre feltet. En time senere ble veien åpnet for normal trafikk.

Personer fvn.no har snakket med fredag kveld var sjokkert over synet som møtte dem.

— Begge bilene var ganske så knust. Det så ut som den ene bilen hadde holdt høy fart, for en av bilene hadde snurret helt rundt, sier et vitne til fvn.no.

— Det så veldig stygt ut. De måtte skjære løs en person fra vraket og drev med hjerte- og lungeredning, sier en annen.