KRISTIANSAND: — Familien vår betaler over 1000 kroner for å se Start spille. Da burde vi slippe å betale ytterligere for å få parkert bilen på en parkeringsplass som ellers hadde stått tom på en søndag, sier Lalla Frikstad fra Kristiansand.

Kristiansand Janitsjar har inngått en avtale med eierne av Kongsgård varehus om å avkreve de som har tenkt seg på Starts hjemmekamper parkeringsavgift. De har satt avgiften til 50 kroner, mens idrettslaget som prøvde seg under den første hjemmekampen tok det dobbelte.

  • Det beste hadde jo vært om vi kunne fått penger for å spille, men dette kan gi oss verdifulle inntekter, sier Willy Drøscher, som er leder av musikkorpset.

I går var Bernt R. Almedal og fem andre korpsmedlemmer parkeringsvakter. Han hadde ikke dårlig samvittighet for å avkreve fotballsupportere parkeringsavgift. Han viser til at de som korps har store utgifter, og at bare et enkelt instrument kan koste opp mot 100.000 kroner.

LITE BRUKT

Det var plass til 250 biler på området, men bare 25 bilister var villige til å betale for å parkere.

— Folk må bli kjent med tilbudet. Ved fullt belegg kan vi få 5000 kroner til korpset, mens resten vil gå til eierne til opprusting av parkeringsplassen, sier Bernt R. Almedal.

Han mener de fleste har råd til å betale en 50-lapp, og at parkeringsplassen kan bli et alternativ for alle som både er glad i fotball og korpsmusikk.

KAOS

Starts arrangements- og sikkerhetsansvarlig, Bjørn Berthelsen, har på grunn av mangelen på parkeringsplasser oppfordret publikum til å ta bussen, sykle eller gå til stadion. Uten at mange følger denne oppfordringen blir det fullstendig kaos.

Parkeringsselskapet har økt beredskap i forbindelse med Starts hjemmekamper, og var i går ute med både biler og motorsykkel.

— Vi er ikke overivrige, men slår ned på de som står midt i kryss. Alle som henvender seg til oss får tips om hvor de kan parkere. Ved den gamle stadion er det for eksempel mange ledige plasser, og derfra er det ikke mer enn 10 minutter å gå, sier en av parkeringsvaktene som i går ikke ville si navnet sitt.