VENNESLA: — Hvor er vyene, snerret Roger Christiansen mot sine kolleger i panelet under valgdebatten på Samfunnshuset i går kveld.

Det var da han serverte årets feteste valgflesk, om den tidligere omtalte katedralen på Hunsøya, at temperaturen steg flere hakk på podiet foran 60 tilhørere.

— Vi vil ikke at det skal spares, vi ønsker en stor, flott og dyr katedral på Hunsøya. Når folk snakker om kirkebygg i Norge, skal det handle om Nidarosdomen i Trondheim, Ishavskatedralen i Tromsø og Hunsøykatedralen i Vennesla. La oss brette opp ermene og ha noen prosjekter å jobbe for, forkynte Venstre-kandidaten.

90 AE-MILLIONER.

For å få råd til et slikt kombinert kulturhus og kirkebygg, er han villig til å gjøre innhogg i kommunens 90 Agder Energi-millioner, som er plassert på fond, samt å øke eiendomsskatten.

— Vi må bruke pengene på noe som kommer til nytte for Venneslas befolkning, sa Christiansen, som foreløpig bare har Senterpartiets støtte til ny kirke på Hunsøya innen 2010. Ordføreren grep mikrofonen og ga sidemannen en leksjon.

— Vi har satt 90 millioner på fond. Når du kjøper deg ei god ku, forventer du å få god avkastning i mange år. Det første du gjør er ikke å slakte henne, mente Torhild Bransdal (KrF).

Som de andre i panelet snakket hun mer om å øke kvaliteten på skole, barnehager, eldreomsorg og rusforebyggende arbeid.

— Vi må tenke barnehager, skoler og helse før vi bruker penger på det vi kaller, for å si det litt på kanten, luksus, sa varaordfører Line Vennesland (Frp) og siktet til katedralen.

BADELAND.

Da fikk hun svar på tiltale fra Berit Kittelsen (Ap), som lurte på om ikke badeland til 40 millioner var luksus. Og hvordan skal Frp dekke inn bedre tjenester, når de vil fjerne eiendomsskatten som utgjør 28 millioner kroner i året?

— Vil man utgiftene, må man også ville inntektene, sa Kittelsen.

Vennesland svarte at de bare vil fjerne skatten på bolig og næring (10 millioner), og hevdet å ha dekning.

— Vi vil ikke ha bibliotek, og det skal ikke være et luksusbadeland, men en svømmehall i samarbeid med private, bedyret hun.

Ett løfte ble gitt fra et samstemt panel: De seks tomme plassene ved Venneslaheimen skal åpnes i kommende periode, til en prislapp på 2,7 millioner kroner i året.

Tekst: Vegard Damsgaard

vegard.damsgaard@fvn.no - 38113655