KRISTIANSAND: — Tilstanden hans er alvorlig, men stabil, sier overlege Jan E. Jørgensen ved intensivavdelingen på sykehuset.

Onsdag ettermiddag behandles 34-åringen ved intensivavdelingen.

Ulykken skjedde da en lastebil, som kom fra Kristiansand med retning Mandal, kolliderte med en varebil som kom fra Vestheiene i lyskrysset på E 39. 34-åringen var fører av varebilen. Han ble sendt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med alvorlige skader etter ulykken. Ulykken skjedde halv seks onsdag morgen.

En av bilene har etter all sannsynlighet kjørt på rødt lys, opplyser operasjonssentralen ved Agder politidistrikt. Vitner fvn.no har vært i kontakt med, opplyser imidlertid at trafikklysene ikke var i drift kort tid etter ulykken, og skal ikke ha vært i drift en tid.

Seksjonsleder for plan og forvaltning i Statens Vegvesen i Vest-Agder, Torstein Martinsen, bekrefter at det har vært problemer med lyskrysset tidligere og at de vil sjekke det.

— Men vi har undersøkt og kan konstatere at lyset virket fram til klokken 05.36.05, altså på det tidspunktet ulykken skjedde, sier Martinsen.

Den ene av bilene meiet nemlig ned trafikklyset i forbindelse med kollisjonen.

Klokken syv onsdag morgen var det fortsatt store trafikale problemer i området. Det var manuell dirigering i ett felt og lange køer i begge retninger.

Klokken 08:30 opplyste akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Kristiansand at 34-åringens tilstand var stabil og at han var under behandling. Samtidig var området ryddet og trafikken gikk som normalt.