Cæsar (6) gjorde tidenes narko-funn

Politiet ruller opp narkonettverk

Tidenes største amfetaminbeslag

Avslørte storstilt narkotikasmugling

Solgte amfetamin fra McDonald's

Litauisk narkonettverk avslørt

AGDER: Tiltalen mot litauerne og de sju andre hovedmennene i narkoligaen som har operert i Aust— og Vest-Agder ble offentlige tirsdag.

Ifølge Agderposten er litauerne tiltalt for delaktighet i omfattende organisert kriminalitet etter den såkalte mafiaparagrafen. Når rettssaken starter 10. september blir det første gang denne paragrafen brukes på Sørlandet.

Sakens omfang gjør at mennene også blir tiltalt etter narkotikalovens proffparagraf. Litauerne er i alderen 19 til 41 år, og er tiltalt for forskjellige roller i forbindelse med innførsel av til sammen minst 25 kilo amfetamin og videresalg av 19 kilo. Videre er mennene tiltalt for innførsel av 60.000 narkotiske tabletter, og videresalg av 30.000 tabletter.

I tillegg til de seks litauerne er sju andre menn i begge Agder-fylkene tiltalt for forskjellige roller i forbindelse med kjøp, salg, oppbevaring og distribusjon av stoffet lokalt. De har dekket et nettverk fra Gjerstad til Farsund.

Påtalemyndigheten krever at utbytte fra narkoomsetningen på til sammen 980.000 kroner inndras.

Narkoligaen skal ha forsynt Sørlandet med narkotika i over et år da de etter lang tids spaning ble avslørt av politiet i april i år.