FOTBALLLILLESAND— Det er fryktelig moro å være sammen med ungdommen, sier Bakkemoen og smiler. Høydepunktet for oppmannen var da Lillesands damelag nylig rykket opp i 2. divisjon - 27 år etter at den allsidige 59-åringen var med å etablere en damefotballgruppe i klubben. NYBROTTSARBEID.

— Jeg og noen andre ildsjeler fikk i gang et jentelag i 1980/81. Det var en del jenter som ville spille fotball, og da trommet vi sammen alle som hadde lyst. Det var vel faktisk så mange som 18-20 stykker. Vi satte i gang med en gang. Det var nybrottsarbeid på den tiden, forteller postbudet som har viet nær all sin fritid i idrettslaget i hjembyen.Bakkemoen fikk i sommer også utmerkelse for 40 års lang og tro tjeneste i Posten. Hele byen kjenner ham. Han som lever og ånder for idretten. I Lillesand har han hatt alle verv i fotballen: Leder, trener, styremedlem og nå oppmann og trener for jenter 16-laget. Han er også gullmerkemann i Agder fotballkrets (AFK) med 15 år bak seg i styret. En periode var han også leder av damekomiteen i Agder FK. I SKYGGEN av FRIIDRETT.

I 2001 fikk han LILs hederspris. En påskjønnelse han satt stor pris på. Det er ikke tilfeldig at Jørgen Bakkemoen har vært engasjert i fotballen i Lillesand siden slutten av 60-årene. På den tiden var friidrettsgruppa dominerende. Stener Speilberg fikk fram norsktopper som blant andre Finn Bendixen, Leif Kristensen og Tor Jørgen Rønnevig. - Det var bare friidrett i Lillesand IL på den tiden. Det var ikke et fnugg av fotball, husker Jørgen.Da friidretten trente på en grusbane nord for byen, var det ikke snakk om å spille fotball der. Tatt av FOTBALLEN.

I begynnelsen av 70-årene var det noen som ønsket å sparke liv i fotballgruppa, som da lå brakk. - Jeg har alltid vært veldig interessert i fotball og lagidrett. Den første jobben min var som trener for et småguttelag. Jeg ble hektet, og siden har jeg holdt på, forteller ildsjelen, som i begynnelsen kombinerte trenerjobben med å være målvakt. - Jeg var ikke spesielt god, innrømmer han.Fotballgruppa vokste. I første halvdel av 1970 hadde Lillesand seks-sju fra lilleputt til senior. Ti år senere var A-laget «helt oppe» i 3. divisjon. I dag holder herrelaget til i divisjonen under. På den tiden var han fotballeder. I 1990-årene tok Bakkemoen leder- og trener 2-kurs.- Har du fornyet deg, så lenge du har holdt på?- Ja, jeg tror det. Jeg tar meg noen pauser og leser litt for å lade batteriene. Jeg føler selv at jeg fortsatt henger med, sier han og ler.- 40 år i LIL. Da blir du vel i idrettslaget livet ut? - Ja, jeg blir nok det. Holta er mitt annet hjem. Tekst: Frode Lindblomfrode.lindblom@fvn.no - 38 11 32 25