KRISTIANSAND: – Jeg rakk ikke å tenke så mye, men det var nifst, sier 10-åringen. Foreldrene og naboene til jentene er skremt. De ønsker verken navn eller bilde på barn eller seg selv i avisen av frykt for mannen, som er observert flere ganger i området det siste året. 10-åringens mor vil anmelde hendelsen til politiet i dag.

Det var ved 16-tiden i går ettermiddag de to venninnene skulle opp til ei falleferdig hytte for å se etter det de trodde var en død katt. Hytta ligger i et skogholt mellom Vigvoll og Hånes skoler, bare noen meter fra husene i Brattbakken borettslag.

– Plutselig kom mannen bakfra og sparket henne, forteller 13-åringen mens hun viser stedet der det skjedde.

– For å hjelpe henne slo jeg etter ham. Først slo jeg rett i et tre, men så traff jeg. Da forsvant han, og vi løp ned til veien, sier 13-åringen.

– Men da vi kom ned til veien, var han der igjen. Han tok kvelertak på henne og prøvde å dra henne med seg oppover i skogen. Jeg slo ham to ganger i armen og skrek «Slipp henne, din dust!». Da løp han og kom ikke tilbake, forteller 13-åringen.

Begge jentene forteller at mannen hadde svarte militærsko, svart pologenser og finlandshette.

Foreldrene mener politiet brukte for lang tid på å rykke ut da de ble varslet i går ettermiddag. Nå håper de ordensmakten vil gripe inn mot mannen.

– Våre folk fra Randesund vil torsdag forsøke å lokalisere mannen og snakke med ham, sier operasjonsleder Per Lauvnes som opplyser at politiet ikke har fått andre meldinger om at mannen har plaget barn i området.