KRISTIANSAND: Selv om det har blitt jobbet på spreng hele helgen, har de tekniske problemene som oppstod i Fædrelandsvennens presse natt til lørdag, ikke blitt løst tidsnok til at avisen kunne bli trykket i avisens lokaler på Fiskåtangen sent søndag kveld.

– Det betyr dessverre at våre abonnenter fortsatt blir skadelidende, sier produksjonsdirektør Bent-Ståle Johansen i Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen trykkes derfor i trykkeriet hos Stavanger Aftenblad natt til mandag, og vil ikke nå abonnentene på Sørlandet før flere timer senere enn normalt mandag. Dette fordi de starter å trykke Fædrelandsvennen tidligst klokken 03.30 natt til mandag, noe som er flere timer senere enn den vanligvis blir trykket i Kristiansand.

De fleste abonnenter vil få avisen før klokken 12 mandag formiddag, men noen få abonnenter vil ikke få avisen før på ettermiddagen.

Det som skjedde i pressa på Fiskåtangen natt til lørdag var at banen som bringer avisene fra trykkeriet ned til pakkeriet ikke fungerte. Det var ikke mulig å få til innstikk, som ville si God Helg og reklameprodukter. Dessuten var det bare annenhver avis som var god nok til å bli sendt ut. Dermed ble avisen kraftig forsinket og leserne fikk ikke God Helg.

Fædrelandsvennen beklager dette sterkt. Papirutgaven av Fædrelandsvennen vil bli lagt ut på www.fvn.no tidlig mandag morgen. Denne kan leses gratis.

Stavanger Aftenblad har dessverre ikke kapasitet til å få lagt ved God Helg, som skulle ha kommet ut lørdag, i Fædrelandsvennens mandagsutgave. Forhåpentligvis kommer God Helg med avisen tirsdag.

– Vi har i hele helgen jobbet hardt for å få løst problemene, men det har ikke latt seg gjøre. Men vi håper at tirsdagsavisen blir sendt ut som normalt. I så fall blir lørdagens God Helg også sendt ut, sier Bent-Ståle Johansen.

De tekniske problemene medfører også at det vil bli noen færre sider enn vanlig i mandagens Fædrelandsvennen.

Johansen beklager sterkt situasjonen, men sier at det jobbes utover natten for å finne feilene.

Problemene rammet også VG lørdag, som Fædrelandsvennen trykker. Også VG ble kraftig forsinket lørdag, og uten sitt egen helgemagasin.