— Det var en stor ære. Det er gøy å se at innsatsen min gir resultater, og at jenter kan hevde seg like bra som gutter, sier Heidi Sørensen.

Hun har deltatt på rekruttskolen for sjøforsvaret og luftforsvaret, KNM Harald Haarfagre. Den ligger på Madla, like utenfor Stavanger. Under perioden der har hun gjennomgått en rekke praktiske og teoretiske tester. På bakgrunn av disse testene ble hun valgt ut til konkurransen om å bli årets beste rekrutt.

— I sjøforvaret er det 8 tropper, og troppsjefene velger ut den beste fra hver tropp. Fra min tropp var det meg, sier Sørensen.

I konkurransen måtte deltakerne vise hva de hadde lært, blant annet om våpentjeneste og sanitet. De måtte også gjennom fysiske tester.

Konkurransen fant sted for et par uker siden, og ledelsen ved Madla har brukt tiden etterpå til å gjennomgå resultatene.

— I tillegg til resultatene fra konkurransen, har vi også sett på det rekruttene har vist under den 7 uker lange rekruttskolen, sier logistikkoffiser ved Madla, Dan Nilsen.

Ledet 7 gutter

I går, onsdag, stod de over 400 rekruttene klare for å få resultatene.

— Jeg ble kalt frem foran alle, og det var et skikkelig kick, sier Sørensen.

Hun fikk en uttalelse fra troppsjefen, og resultatene hennes ble lest opp. I premie fikk hun et armbåndsur, som hun skal få inngravert med navnet sitt.

Sørensen er stolt over å være første kvinne som blir beste rekrutt. Hun er en av 4 kvinnelige rekrutter ved Madlaleiren, resten er gutter.

— Vi har vært heldige med guttene som er her. De ser på oss som likeverdige, sier Sørensen.

Hun har selv vært lagfører for en gjeng på 7 gutter under en 5-dagers feltøvelse.

— Det var en stor utfordring. De hørte stort sett på det jeg sa, men når man er sliten, og spiser og sover lite, oppstår det lett aggresjon og konflikter, sier hun.

Videre til Sessvollmoen

21-åringen mener rekruttene må fokusere på lagarbeid, så vel som individuelle resultater.

— Rekruttskolen er hard, og mange sliter med å komme seg gjennom den. Da synes jeg det er viktig å motivere hverandre, sier hun.

Sørensen hadde sin siste dag på rekruttskolen i dag, torsdag.

— Jeg har hatt det utrolig gøy her, lært masse, og blitt kjent med mange. Det er litt trist at vi nå blir spredd til forskjellige steder, sier hun.

Kristiansandsjenta reiser nå videre til sanitetsassistentkurs ved Sessvollmoen i Akershus.

— Hvis jeg gjør det bra der, vil jeg bli sanitetsassistent på båt, sier hun.