LINDESNES : – Elevene her i Spangereid er særdeles heldige. Denne avtalen er viktig for oss, sier rektor Magne Johannessen ved Spangereid skole.

I går skrev rektoren under på avtalen mellom skolen og bedriften. Avtalen strekker seg over tre år, og til neste år vil skolen motta 75.000 kroner fra GE Healthcare.

– Når neste skoleår starter vil vi sette oss ned for å se hva vi skal bruke pengene til. Det skal satses på kjemi, fysikk og matematikk, sier Johannessen.

Odd Ingvoldstad i GE Healtcare mener bedriften har et ansvar overfor den lokale befolkningen.

– Det er to grunner til at vi inngår avtalen. Det er viktig at vi gir et bidrag til lokalmiljøet. Det andre er at vi er en teknologibedrift, hvor det er viktig at vi gir elever en mulighet til å få innsikt i det vi driver med, sier Ingvoldstad, som påpeker at bedriften med denne avtalen tenker langsiktig.

Spangereid skole har 136 elever. Rektor Johannessen understreker at alle elevene skal få utbytte av pengene. Blant annet vil det bli flere kjemiske forsøk i timene.

– Kjemi er veldig gøy. Jeg synes det er flott at bedriften gir oss muligheten til å få mer utstyr i timene, mener elevrådsformann Stian Skarbøe.

Ti meter over bakken ble avtalen i går underskrevet, foran elever og lærere. Magne Johannessen tror kjemi og fysikk ligger til rette for elevene.

– De er naturlig nysgjerrige og kreative. Det viktigste for oss er å presentere fagene på en spennende måte, tror rektoren.

espen.sand@fvn.no

Skrivebeskyttet BILDEText: B1_mandal_170606.TXT

HØYDEPUNKTET: I en kurv ti meter over bakken ble avtalen mellom Spangereid skole og GE Healthcare undertegnet. Nå skal elevene få innsikt i fysikk, kjemi og matematikk.