KRISTIANSAND: Den ene ektemannen er dømt til ubetinget fengsel i ett år og seks måneder. I tillegg er han dømt til å betale 156.000 kroner i erstatning. Utover dette kommer trygdeetaten til å inndrive over 150.000 som han har bedratt staten for.

I tillegg er mannen dømt for å ha medvirket til bedrageri av 480.000 kroner.

Hans kone er dømt til fengsel i åtte måneder. Fire av månedene er ubetinget. Kona må betale vel cirka 375.000 kroner tilbake til trygdeetaten og 25.000 til arbeidsdirektoratet.

Den andre ektemannen er dømt til ubetinget fengsel i åtte måneder. Han er dømt for medvirkning til bedrageri av nesten 400.000 kroner og må betale 240.000 kroner i erstatning.

Hans kone har fått syv måneders fengsel, hvorav tre måneder ubetinget for et bedrageri på til sammen 283.588 kroner. Selv om hun forsørger tre små barn har tingretten funnet det nødvendig også med ubetinget fengsel.

Kristiansand tingrett skriver i sin dom at de domfeltes handlemåte danner et felles mønster som har preg av å være trygdebedragerier satt i system.

Kristiansand tingretts dom er avsagt av dommerfullmektig Morten Henriksen med Line Vennesland og Jan Atle Gulbrandsen som meddommere.