FARSUND: — Det var gøy at vår skole gikk helt til topps i konkurransen. De 19 elevene i sjuende, åttende og niende klassetrinn har vist et stort engasjement, og har laget en flott film, sier rektor Bjørn Elle. Det er Stiftelsen Hvite busser til Auschwitz som for tredje året på rad i samarbeid med Norges Røde Kors utlyste en konkurranse for ungdomsskoleelever i Norge. Prosjektarbeidene som ble påmeldt til konkurransen skulle ha medmenneskelighet som tema.

Filmen til elevene ved Farsund kristne grunnskole heter «Mysteriet om gledeskjedene» og handler om et smittsomt virus som får folk til å være gode mot hverandre. Den 25 minutter lange filmen er laget både som nyhetsinnslag og debattprogram.

— Elevene var påmeldt til temareise med Hvite busser til høsten. Nå får de turen sin i premie. Det er første gang vår skole sender elever med stiftelsen, men vi vet at de andre ungdomsskolene i Farsund har svært gode erfaringer med opplegget, sier rektor Bjørn Elle.

Siden starten i 1992 har Stiftelsen Hvite busser til Auschwitz tatt med nærmere 100.000 deltakere til nazistenes tidligere konsentrasjonsleire i Tyskland, Polen, Frankrike og Tsjekkia.