KRISTIANSAND: Da arrangeres Juristdagen for første gang i 11 norske byer. I tre timer lørdag formiddag står et tyvetalls jurister på stand i Markens for å bistå sørlendinger i juridiske spørsmål.

Hva slags spørsmål er dere forberedt på?

— Folk kan spørre oss om hva de måtte ønske, men jeg regner med at det kommer mange spørsmål som vedrører det daglige liv. Hvordan går man frem for å sette opp garasje eller endre barnebidrag? Kanskje noen står midt i en nabokrangel og lurer på hva de skal gjøre, sier Astrid Margrethe Hilde, Juristdagens prosjektleder i Kristiansand.

Uvitenhet i sør

I en ny undersøkelse gjennomført av Norsk Juristforbund, sier 30 prosent av de spurte sørlendingene at de har hatt behov for juridisk bistand det siste året. Dette plasserer Sørlandet helt i toppen i forhold til resten av landet.

— Folk flest har lite kjennskap til lover og regler. Det råder en generell uvitenhet om hvor man skal henvende seg med spørsmål av juridisk karakter, og den er større i sør enn ellers i landet, mener Hilde.

- Bruk oss!

Hun synes sørlendinger godt kan bli flinkere til å benytte seg av juridiske tjenester, enten det gjelder jurister i det offentlige eller private advokater.

— Vi håper at lørdagen kan bidra til å gjøre oss litt mer tilgjengelige for folk flest. Og så håper vi at dette blir et årlig arrangement, sier Astrid Margrethe Hilde.