KRISTIANSAND: Skrekkhistorier til tross, reisemålet Bulgaria har aldri vært mer populært. I går dro 174 spenningsfylte sørlendinger fra Kjevik til det omstridte feriestedet.

— Flyene våre har vært så godt som helt fulle i hele sommer, opplyser reiserådgiver i Berg Hansen ferie, Siv Astrid Ås.

— Og vi har etter hva jeg erfarer ikke hatt én eneste avbestilling.

Ettertraktet

Direktefly fra Kjevik til Bulgaria er nytt av sesongen og responsen har ikke latt vente på seg. Hver uke drar et nytt lass ned for å hygge seg. Ledige flyseter er blitt noe som hører sjeldenheten til.

— Det er i hovedsak ungdommer og småbarnsforeldre som reiser, veldig få eldre, sier Ås.

Voldsbølge

Opphavet til bråket rundt Bulgaria som ferieparadis kom med festestedet Sunny Beach, for tiden også kjent som Bloody Beach. Det ble meldt om drap, hemningsløs vold, brutale ran og uforsvarlig festing fra hjemreiste turister. Flere av disse har brukt media for å advare mot å reise ned. Også fremskyndet hjemreise og erstatningskrav har vert et problem for enkelte reisebyråer.

Dette har Berg Hansen i Kristiansand sluppet unna.

— De vet jo hva de går til, og folk er stort sett fornøyd, forteller Ås.

Ikke farlig

Berg Hansen Ferie vil ikke advare reisende mot feriemålet, og vil fortsette å forholde seg til signaler fra UD.

— Vi har hatt noen bekymrede foreldre som lurer på om det er trygt å la barna dra. Det mener vi det er, men at man skal være på vakt og ta visse forholdsregler.

Gleder seg

En vennegjeng fra Kristiansand møtte spente opp på flyplassen i går. Turen til Sunny Beach ble bestilt i februar og gjengen har aldri vurdert avbestilling som et alternativ.

— Foreldrene våre har ringt reisebyrået og fått beskjed at det er trygt. Vi skal allikevel være forsiktige og observante, forsikrer Silje Salvesen (23) ved innsjekking skranken på Kjevik i går kveld.