LILLESAND — Ja, det er skrekkelig, sukker Elin Johansen på kommunetorvet i Lillesand. Hun synes synd på dem som står på ventelistene, år etter år. Noen har stått i 15 år.

— Jeg har jobbet tett med småbåthavnene helt siden 1991. Det eneste vi har fått av nytt i noe omfang siden den gang, er de 97 som kom til i Bergstø i 2003, påpeker hun.

395 personer har innbetalt 500 kroner hver i depositum for å få båtplass i Lillesand. Siste året har ventelisten økt med 143 personer.

HAR VENTET 15 ÅR.

— Jeg har vel stått på venteliste i 15 år, mener Gunnar Stenberg (66) på Kokkenes, som flyttet til Lillesand for 16 år siden og forgjeves har ventet siden.

— Heldigvis har jeg fått ordnet meg med midlertidige plass inntil nå, sier Stenberg og skryter av Elin Johansen på kommunen. Hun har klart å hjelpe ham til løsninger mer enn én gang.

— Jeg har ventet siden 1996, opplyser Gunnar Malmgård. Han har lånt plass av sin far, men har fått en utfordring, nå som også far har skaffet båt!

I fjor var det registrert 500 på ventelisten. Da ble det foretatt en opprenskning av den gamle listen, og etter krav om innbetaling av depositum, havnet man i september i fjor opp med en liste på 275 navn. Nå, ett år senere, har listen vokst med 143 navn til 395 personer. Som alle har betalt inn 500 kroner i løfte av å få dem tilbake når kommunen klarer å skaffe dem båtplass.

TIDLIGST I 2009.

Det blir ikke med det første, bekrefter avdelingsingeniør Aina Nyhus i kommunen.

Per i dag er det ikke vedtatt hvor det skal bygges en eller flere nye småbåthavner.

Nyhus jobber med den nye kommunedelplanen for småbåthavner, men holder foreløpig kortene tett til brystet.

— Kommunen vil med det første ta initiativ til et møte med Kystverket, Fiskeridirektoratet og Flødevigen for å få avklart aktuelle steder for bygging av nye småbåthavner. Hvilke nye steder som er aktuelle, vil hun ikke røpe nå.

— Det betyr at det heller ikke vil komme noen ny småbåthavn i 2008?

— Nei. Det kan komme noen mindre utvidelser her og der, men en helt ny havn vil det nok måtte ta litt lengre tid å få realisert, medgir Aina Nyhus.

GARANTERER.

— Som jeg sa i valgkampen, er dette en sak jeg ikke er fornøyd med, medgir ordfører Arne Thomassen.

— Jeg har tatt opp blant annet denne saken i møte med administrasjonen i dag. Jeg kan ikke love ny båthavn neste år, men i 2009 garanterer jeg at vi skal ha mange nye båtplasser, lover ordføreren.

I mellomtiden håper han å løse 60-70 nye plasser i Skuggevik, der en konflikt med grunneier har stanset utvidelse.

Tekst: Vidar Fløde

vidar.fløde@fvn.no - 38 11 35 72