Politiets krimteknikere på åstedet natt til lørdag. Politiets krimteknikere på åstedet natt til lørdag. Foto: Baard Larsen

Mor etter skyte­episoden: – Dette vil gi varige mén

En 26-åring er siktet for drapsforsøk på tre personer etter en skytehendelse natt til lørdag. Moren til en av de beskutte beskriver hendelsen som sjokkerende.

ARENDAL: Natt til lørdag ble en 26 år gammel mann pågrepet etter at det ble avfyrt skudd med en hagle på Stoa i Arendal.

Mannen er blant annet siktet for drapsforsøk, og ble mandag framstilt for varetektsfengsling i fire uker. Én person skal være alvorlig skadet etter hendelsen.

Moren til en av de skadede personene beskriver hendelsen som sjokkerende.

– Det var ingenting som tilsa at kvelden skulle ende slik. Jeg er bare glad for at alle lever, men dette vil gi varige mén, forteller hun til Fædrelandsvennen.

Ifølge Agderposten, som var til stede ved Aust-Agder tingrett mandag, skal tiltalte ha erkjent delvis straffskyld under fengslingsmøtet. Vedkommende er også siktet for ulovlig våpenbesittelse og oppbevaring av dopingmidler. Samtidig nekter han straffskyld for politiets påstand om drapsforsøk.

Mandag ettermiddag kom kjennelsen fra tingretten. 26-åringen får fire uker varetektsfengsling med brev og besøksforbud for hele perioden, samt isolasjon i to uker.

Moren: – Alle kjenner alle

Moren forteller at sønnen fortsatt befinner seg på sykehuset i Oslo, og at de har hatt kontakt med ham på telefon. Han opereres trolig i løpet av dagen.

–Jeg tror kanskje ikke det går helt opp for oss før vi har fått ham hjem, forteller hun til Fædrelandsvennen.

Den alvorlig skadede personen er også innlagt i Oslo, hvor vedkommende ble fraktet med luftambulanse. Den tredje personen har vært innlagt på Sørlandet sykehus i Arendal.

Alle de involverte personene har vokst opp i samme miljø på stedet Rykene i Arendal. Moren forteller at hendelsen har vært belastende for lokalmiljøet.

– Dette er en grusom tragedie for en plass hvor alle kjenner alle. De skadede er vanlige ungdommer som ikke tilhører et spesielt miljø, sier hun.

Den siktede er tidligere dømt på flere punkter som omfatter narkotikabesittelse og brudd på veitrafikkloven.

Unntatt offentlighet

Den siktede ble pågrepet av politiet samme kveld, og ble framstilt for varetektsfengsling mandag klokka halv ett i Aust-Agder tingrett.

Ifølge Agderposten har politiet fått medhold i at innholdet i kjennelsen fra fengslingsmøtet blir unntatt offentlighet, på grunn av at de fortsatt er tidlig i etterforskningen.

Advokat Johannes Wegner Mæland fra Advokatfirmaet Klomsæt & Co er oppnevnt som forsvarer for mannen som er siktet for drapsforsøk.

Etter fengslingsmøtet opplyser Mæland til Fædrelandsvennen at han nå må rette seg etter bestemmelsen om at informasjonen er unntatt offentlighet, og dermed ikke kan uttale seg om saken på nåværende tidspunkt.