20-åring siktet for nye tilfeller av grov dyremishandling

En mann i 20-årene, som for to år siden ble dømt for å ha torturert og drept en rekke dyr, er nok en gang siktet for nye tilfeller av dyremishandling.

Publisert:

I februar i 2016 ble fire dyr funnet halshugget på kirketrappa i Søgne. Nå er en 20-åring siktet for nye tilfeller av dyremishandling. Foto: Politiet (arkiv)

  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

Sørlendingen ble i slutten av mai pågrepet og varetektsfengslet i fire uker, ifølge påtaleleder i Agder politidistrikt Terje Kaddeberg Skaar, skriver NRK.

– Saken er under etterforskning og noe nærmere status i etterforskningen vil ikke bli kommentert, heller ikke beslag som er gjort i saken, sier Skaar.

20-åringen er siktet for brudd på Dyrevelferdsloven. Siktelsen innebærer tilfeller av vold mot dyr, i tillegg til å ha anskaffet seg dyr til tross for at han fra tidligere har blitt gitt forbud mot dyrehold.

Mannen nekter straffskyld, og hans forsvarer Marius Larsen har ikke ønsket å kommentere saken.

Etter å ha mishandlet, plaget og drept en rekke dyr ble mannen, som den gang var 17 år, i 2017 dømt til to års fengsel i Kristiansand tingrett. Han ble dømt for å ha begått grov vold mot en ilder, fire kaniner, to hamstere, en vaktel og flere padder. Alle dyrene ble mishandlet og til slutt drept. I tillegg fikk han forbud mot dyrehold i ti år.

Ett år av straffen ble gjort betinget som følge av hans unge alder.

Publisert:

Les også

  1. Dyremishandler (17) dømt til fengsel

  2. Fant smådyr halshugget på kirketrappa

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.