– Ankeutvalget mener dette er et prinsipielt spørsmål som Høyesterett kan ta stilling til. Det er det for så vidt noe i, fordi vi har ikke hatt noen lignende sak. Da er det ikke så overraskende at Høyesterett ønsker å gjøre en ordentlig vurdering i avdeling med muntlige forhandlinger, sier Audun Beckstrøm, bistandsadvokat for foreldrene i Baneheia-saken, til NRK.

Kristiansens forsvarer, advokat Arvid Sjødin, er glad for at Høyesterett nå skal behandle saken, og han sier at Kristiansen er fornøyd med utviklingen.

– Jeg har snakket med ham og han er veldig tilfreds med at det har begynt å skje noe igjen, og han ser fram til denne behandlingen, sier Sjødin til TV 2.

Kristiansen er dømt til forvaring i 21 år for å ha vært hovedmannen bak voldtektene av og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Han har hele tiden nektet straffskyld og fikk i februar saken sin gjenåpnet. Saken skal behandles i Borgarting lagmannsrett.

Samtidig har Kristiansen begjært seg løslatt i påvente av behandlingen, men fikk ikke medhold i dette i lagmannsretten. Her var det imidlertid dissens.

Advokat Sjødin anket fengslingen i slutten av april.