KRISTIANSAND: — Det er bare noe feilsøking som skal gjøres. Vi er ikke ferdige med tunnelanlegget vårt, knapt halvparten er ferdig. Mye av elektronikken for de to løpene er vevd sammen. Vi får ikke lov til å jobbe i tunnelen når det er trafikk der, forklarer Stig Berg Thomassen, prosjektleder for Vågsbygdveien.

Dermed blir den nye tunnelen stengt natt til torsdag, fra klokka 23.00 til 06.00 om morgenen. Trafikken som skal vestover til Vågsbygd eller E 39, blir ledet over Tinnheia. Dermed må alle bilene som kommer i land fra Superspeed også over heia for å komme seg vestover.

— Det skjer veldig ofte at tunneler stenges for vedlikehold. Det er helt normalt, og går som regel veldig greit, sier Thomassen.

- Har dere vurdert å vente med stenging av tunnelen til bilene fra Superspeed har kjørt?

— Nei. Antagelig går det veldig greit for bilene fra Superspeed å kjøre via Tinnheia. Det er ikke alle bilene som skal vestover. Mange skal østover og opp Setesdal også. Noen hundre biler ekstra er ikke et gigantisk antall. Om de må snirkle seg litt fram i starten på norgesbesøket og får fem minutter ekstra kjøretid, tror jeg ikke betyr noe, sier Thomassen.