KRISTIANSAND: — Jeg har allerede sett mange turister som kikker på kartene, så jeg tror de funker, sier Svein Ole Breland, parksjef i Kristiansand kommune. Parkvesenet, ingeniørvesenet og Visit Kristiansand har samarbeidet om å lage kartene som nå er satt opp på tolv sentrale steder i sentrum.

— Her er forslag til gåruter tegnet opp, i tillegg til at det er litt informasjon om byen, på norsk, engelsk og tysk. I utgangspunktet var det for at cruiseturistene skulle finne veien opp fra Silokaia og inn i sentrum, sier Breland. Det er kommunale midler som har finansiert de nye kartene, men parksjefen mener at det ikke var dyrt.

— Stativene koster jo litt, men hvis vi ikke skal bruke dem lenger, så kan ingeniørvesenet bruke dem til trafikkskilt, sier han.

Selv om fellesferien er over, så kryr det av turister i Kristiansand sentrum denne dagen. Den tyske familien Ficken er på ferie i Norge, og stopper opp ved et av kartene nederst i Markens.

— De er flotte, de hjelper oss å finne fram i byen, sier Norbert Ficken.

Grunnen til at kartene ikke er satt opp tidligere i sommer er en leveringsforsinkelse på stativene fra Sverige.

RENOVERT: De gamle skiltene er blitt renovert for å tydeligere vise vei til sentrale attraksjoner i sentrum. Foto: Siril Aartun

— Men nå er de på plass, så vi håper at mange får bruk for dem, sier Breland.Han forteller også at skiltene som viser vei til kjente attraksjoner som Domkirka og Kilden er renovert. De har fått ny farge og viser tydeligere retning og avstand.