MANDAL: I sympati og lojalitet med streikende medarbeidere i kommunen mente de to partiene, som har henholdsvis ni og én representant, at bystyremøtet ikke kunne holdes som planlagt.

Ønsket godt forhold

Ap og SVs bystyregrupper markerte sin støtte til de streikende medlemmene i Fagforbundet, og boikottet bystyremøtet i Mandal torsdag. Foto: Jan O. Eide/Fdrelandsvennen

Gruppeleder Åse-Lill Kimestad i Arbeiderpartiet viste til ansvaret som politikerne har for sine arbeidstakere. Kimestad sa at hun ønsket et godt forhold og samarbeid med de streikende.Selv etter at ti representanter forlot møtet, var det på langt nær nok til å få avlyst møtet. Én tredjedel av de 35 representantene må være til stede for å gjennomføre møtet. Det kravet klarte politikerne å oppfylle.

Barnehageutbygging, omregulering av idrettsparken og reguleringsforslag for nye Vestnes sto på sakskartet for det noe amputerte bystyremøtet.

Vanskeliggjør forholdet

Streikeleder Anne Mette Foshaugen i Fagforbundet i Mandal foran bystyremedlemmene i Ap og SV som boikottet torsdagens bystyremte i Mandal. Foto: Jan O. Eide/Fdrelandsvennen

— Fagforbundet er provosert over at politikerne ikke repsekterer streiken, den medbestemmelse og innflytelse vi skal ha. Dette vanskeliggjør samarbeidet i fremtiden, sier streikeleder for Fagforbundet, Anne Mette Foshaugen, til Fædrelandsvennen.Forbundet lar seg spesielt provosere over Høyre-representant Hanna Dybesland. Hun er tillitsvalgt for streikende sykepleiere organisert i Unio-forbundet Norsk Sykepleierforbund.

Gruppeleder for Arbeiderpartiet, Åse-Lill Kimestad, er også provosert.

— Det er svært provoserende og merkelig at en tillitsvalgt som har folk ute i streik overser et ønske om samarbeid i fremtiden, sier Kimestad.

- Har plikt til å møte

Dybesland understreker at hun møtte i bystyret som folkevalgt for Høyre.

— Jeg er lojal overfor mitt forbund, men i bystyret møter jeg som folkevalgt og har plikt overfor de som har stemt på meg til å møte, sier hun, og legger til at siden Høyre ikke er i regjering, føler hun seg ikke som part i saken som politiker.

— Bystyret ble holdt i tråd med de etablerte regler man forholder seg til ved streik. Dette er regler som er utarbeidet i samarbeid med arbeidsgiverorganisasjoner og arbeidstakerorganisasjoner, inkludert Fagforbundet, sier Dybesland.