VENNESLA: Det er avisen Vårt Land som tirsdag melder at predikanten fra Vennesla tilbyr beskyttelse fra sykdom gjennom telefontjenesten SOS Helse.

– Vi ønsker jo generelt i samfunnet å være beskyttet mot stråling, e-stoffer og negative ting i mat og drikke. Jeg tenkte: Vi har jo en kraft så vi kan få beskyttelse fra Gud også. Det er bedre å forebygge enn å måtte bli behandlet, forklarer Pedersen til avisen.

Personer kan ringe inn og høre et lydopptak på 12 minutter der Pedersen forklarer hvorfor vi trenger beskyttelse. Kun de siste to minuttene kommer forbønn og avslutningsinformasjon.

Samtalen koster 14 kroner per minutt.

Til Vårt Land karakteriserer Pedersen tjenesten som – En genial måte å tjene penger på.

I bladet Legedom oppfordrer han til å ringe SOS Helse «hver gang du ønsker å styrke din helse og før du drar på tur». Og: «Det er bedre å forebygge sykdommer med Åndens kraft og unngå å bli syk, enn å leve ubeskyttet og få forbønn etter at man er blitt syk».

Predikanten hevder at pengene fra teletjenesten blant annet går til å drifte Misjonen Jesus Leger og til et prosjekt for å drifte barnehjem i India.

– Hvem skal ellers betale for dette? Folk som benytter tjenesten må være med på å betale utgiftene, sier Pedersen til avisa.