BYGLAND: — Førstemann til mølla får huset, sier Inger Siri Lidi og peker på det værbitte, grå huset i bakken et lite stykke fra gården deres. De kjøpte plassen Brokke i Bygland som tilleggsjord for noen år siden. Huset fra 1937 har de ikke bruk for.

— Vel er huset gammelt og har stått ubebodd i om lag 50 år, men hvorfor gi det bort?

— Vi tenkte at ingen ville betale for et hus som de må rive og fjerne alt som står oppå grunnmuren. Det er tross alt en stor jobb, sier Inger Siri Lidi.

GIS BORT: Dette 75 år gamle huset i Bygland vil Inger Siri Lidi gi bort til noen som vil hente det. Foto: Johs. Bjørkeli

Gedigne materialerHuset med kjøkken, soverom, gang, to stuer og et stort loftsrom er fri for råte, og etter det Nært kan bedømme er lafteplank og bjelker gedigne.

— Taket er begynt å lekke litt. Derfor kan det fort bli råte om ikke huset rives nå. Vi vil ha det bort før vinteren kommer, sier Lidi om huset som har vært avertert på finn.no siden 27. mai.

Flere henvendelser

Hun forteller at de har hatt om lag ti henvendelser fra folk som er interessert i huset. Noen som var og kikket på det var spesielt interessert i de gamle, grå kledningsbordene. De jobbet innen design. Andre kunne tenke seg å bruke lafteplanken til å bygge gjestehytte.

— Jeg håper virkelig noen vil ha det og ha bruk for materialene. Det er for galt å kjøre så mye bra bjelker, lafteplank og furugolv på fyllinga. Vi har ikke bruk for det. Vi har mange nok hus her på gården fra før å ta vare på, sier Inger Siri Lidi.