LILLESAND: Det er mer enn tre år siden deler av E 18 i Lillesand raste ut i Sangereidtjenna.

Siden den gang har trærne stått på kryss og tvers i tjernet. En del nye øyer har også dukket opp, som følge av at massene har flyttet på seg.

Denne uka begynte opprydningen.

— Vi har erfaring med å felle trær og arbeide ute i båt. Men dette oppdraget her er noe helt annerledes, som vi ikke har noe erfaring med fra tidligere, forteller daglig leder og eier Lars Erik Ødegården i Ødegårdens planteskole.

Det er dette grimstadfirmaet som har fått oppdraget av Statens vegvesen, gjennom Mesta.

Båt og traktor

Ved hjelp av traktor med vinsj og en båt, rydder de tjernet for trær og annet rask.

— De som er i båten hekter vaieren i trærne, så drar vi de opp med vinsjen. Noen av trærne må kappes, mens andre kan vi dra opp med rota, forteller Ødegården.

Han sier det en omfattende jobb å rydde opp etter det raset.

— En ting er det vi kan se over overflaten. En annen ting er det som er under vann. Hvis vi ikke får fjernet alt, kan dette flyte opp og tette utløpet.

Store øyer

Mandag skal en gravemaskin også bidra i opprydningsarbeidet, for å fjerne massene som har sklidd ut.

— Noen av øyene som har oppstått etter raset er så store som 100 kvadratmeter. Disse vil vi gå løs på neste uke, forteller Ødegården.

Oppdragsgiveren i Mesta, synes det er spennende å følge med på det utradisjonelle arbeidet langs gamle E 18 i Lillesand.

— Det er veldig gøy å se hvordan de arbeider ute i tjernet. Det er en veldig spesiell jobb, sier driftsleder Olav Osa i Mesta Drift Arendal.

Osa anslår at vannet er ferdig ryddet i løpet av neste uke.