FRA VENNESLA: Mens kristiansanderne valfarter til skiløyper i Vennesla, drar venndølene til skøytebanen i Tresse. Mamma Jorun Bakke sørget for at Sivert (7) og Karine (4) fikk årets første skøytetur fredag. - Helt vidunderlig, et kjempebra tilbud, mener hun. Foto: Torstein Øen
ENESTE PÅ SFO: - Litt for glatt, mente Benjamin Robertsen (8), eneste som møtte til sfo på Steinerskolen fredag i vinterferien. Her sammen med sfo-vikar Erik Nybro, som til vanlig er vaktmester og forstår at Torvisen ikke ble mye brukt: - Fantastisk å gå på ordentlig is. Helt perfekt her, mener han. Foto: Torstein Øen
ENESTE PÅ SFO: - Litt for glatt, mente Benjamin Robertsen (8), eneste som møtte til sfo på Steinerskolen fredag i vinterferien. Her sammen med sfo-vikar Erik Nybro, som til vanlig er vaktmester og forstår at Torvisen ikke ble mye brukt: -Fantastisk å gå på ordentlig is. Helt perfekt her, mener han. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: — Vi fjernet isen etter eget ønske fordi behovet ikke var stort nok, bekrefter Harald Andersen, leder for Kvadraturforeningen.

Etter det Fædrelandsvennen forstår, skal det knapt ha vært observert barn på den vesle plastisbanen etter at den ble åpnet sammen med Julebyen tre uker før jul.

I november ble det kjent at den lokale strømleverandøren Los spyttet inn 300.000 kroner over en treårsperiode, for «å gi noe tilbake til de 120.000 strømkundene i regionen».

Hadde avtale ut februar

Den påfølgende navnekonkurransen høstet flere hundre forslag, og «Torvisen» ble kåret til vinner.

Etter jul ønsket Kvadraturforeningen å forlenge bruken ut februar. Kommunen påtok seg det daglige driftsansvaret – én times arbeid med å bone plastisen. Men aktiviteten uteble, banen var ikke verdt å bruke mer krefter på.

I starten av februar ble den 120 kvadratmeter store skøyteisen plukket fra hverandre og kjørt på lager.

— Isbanen kommer opp igjen i 2013, men da kun i desember. Vi spør oss hva vi kan gjøre for å gjøre tilbudet mer kjent og bedre benyttet, blant annet med gratis utlån av skøyter til barn, opplyser Harald Andersen, som poengterer at det har vært gode isforhold ellers i byen denne vinteren.

- Fortjener en sjanse til

— Fordelen med banen er at det ikke trenger å være minusgrader. Vi ser at dette har fungert i andre byer, i Flekkefjord har det vært stor suksess, sier Andersen.

— Ville dere gjort dette om igjen?

— Ja, det er for tidlig å konkludere etter ett år. Dette fungerte ganske bra med julebyen som ramme, hevder han.

Los misliker å fyre for kråkene, og innrømmer en viss skuffelse over den kjølige mottakelsen blant byens skøyteglade barn.

— Vi hadde nok ønsket at banen ble brukt mer, men nå gjøres det justeringer før neste år, uttaler adm.dir. Geir Tønnesland.

— Du mener fortsatt det er vel anvendte penger?

— Jeg tror ikke vi skal konkludere ennå. Dette er et julestunt som fortjener en sjanse til, svarer Los-direktøren.

Kunstis på Øvre Torv?

Kunstisen i Tresse har bedre glid, og med sine 850 kvadratmeter er den sju ganger større enn Torvisen.

— Vi opplevde aldri at det var barn på Torvisen, mens i Tresse er det folk fra klokka 09 til 22, opplyser soneleder Arnvid Sejnæs fra parkvesenet, som overtok driftsansvaret etter jul.

Der i gården håper man plastisen på Nedre Torv blir forløper til en større kunstisbane på Øvre Torv, uten at dette er budsjettert med foreløpig.

— I helgene opplever vi at det er helt fullt i Tresse, så en ny isbane hadde vært fantastisk. Litt som Spikersuppa i Oslo, med lys, musikk og servering av smultringer og kakao.