VENNESLA: Nå er 16-åringen dømt til 24 dagers betinget fengsel som betyr at straffen kan sones utenfor fengselsmurene.

Det var 2. januar i år at faren til 16-åringen fant de fire cannabisplantene i Vennesla. Foreldrene valgte å gå til politiet med saken.

Spredningsfare

16-åringen ga en uforbeholden tilståelse da han møtte i Kristiansand tingrett i forrige uke. Han la også alle kortene på bordet da han ble avhørt av politiet i slutten av januar i år.

I skjerpende retning la retten vekt på at de fire cannabisplantene under gode vekstforhold kunne ha frembrakt minst 200-300 gram cannabis. Dette ville i så fall ha medført spredningsfare.

— I formildende retning finner retten at plantene kun hadde vokst i én måned og at det gjenstod anslagsvis to måneder til tidspunktet for høsting fra plantene. Påtalemyndigheten har ikke belyst vekstforholdene til plantene, men ut fra siktedes forklaring, legger retten til grunn at vekstforholdene var meget dårlige, skriver dommerfullmektig Hans Olav Røyr i dommen.

Hasjkjøp

Gutten måtte også svare for kjøp av ett gram hasj i sentrum av Kristiansand i desember i fjor.

Retten vektla tiltaltes unge alder og ønsket på det grunnlaget ikke å ilegge ham en bot. Påtalemyndigheten ba om at gutten skulle idømmes 30 dagers betinget fengsel, men retten kom til at det var en noe for streng dom.